Assad vrea CONFISCAREA proprietăților refugiaților sirieni

Guvernul german a criticat în termeni duri un plan al preşedintelui Bashar al-Assad de a confisca proprietăţi ale refugiaţilor sirieni, informează în ediţia sa de vineri ziarul Sueddeutsche Zeitung, relatează dpa. 

Berlinul intenţionează să se consulte cu partenerii săi din Uniunea Europeană pentru a decide cum "să contracareze acest plan perfid", scrie publicaţia citând Ministerul de Externe german. 

Ziarul afirmă că Bashar al-Assad a semnat un decret la începutul lunii aprilie care permite guvernului să confişte proprietăţi în termen de 30 de zile dacă proprietarii nu le-au înregistrat personal sau prin reprezentanţi legali pe teritoriile controlate de regimul sirian, unde sunt avute în vedere proiecte de reconstrucţie. 

Jumătate din populaţia de dinainte de război de 22 de milioane a Siriei a fost strămutată din cauza conflictului.

Mesajul Germaniei 

"Am luat notă cu mare îngrijorare de încercările regimului Assad de a contesta drepturile de proprietate ale refugiaţilor sirieni prin intermediul unor dispoziţii legale", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe german citat de ziar. 

Guvernul sirian încearcă "să schimbe condiţiile de pe teren în avantajul regimului şi al susţinătorilor săi şi să împiedice revenirea unui număr mare de sirieni", se precizează în comunicat. 

Problema, la ONU

Berlinul ar putea aduce această chestiune în faţa Organizaţiei Naţiunilor Unite. "Cerem tuturor susţinătorilor regimului, mai ales Rusiei, să împiedice punerea în aplicare a acestor legi", afirmă ministerul. 

Este vorba despre soarta şi viitorul oamenilor "care au trecut prin mari suferinţe timp de peste şapte ani. Speranţa lor stă în posibilitatea că ar putea, la un moment dat, să aibă din nou o viaţă liniştită în Siria", atrage atenţia Ministerul de Externe german, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel