Asistent medical (25 de ani), suspect de coronavirus. Probele, trimise cu mașina. La ora 18:00, încă erau în trafic

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Un asistent medical din Reșita, de 25 de ani, care a lucrat în Germania, intrând în contact cu patru bolnavi de coronavirus - prin îngrijirea familiei afectate de virusul din China- a ajuns la spital, cu simptomele specifice bolii. El venise în țară în vacanță. Medicii din Reșița l-au trimis la Timișoara, unde a fost izolat. Se așteaptă rezultatele analizelor. 

Deși este vital să se afle cât mai repede rezultatele, să se afle dacă tânărul de 25 de ani este infectat sau nu cu virusul mortal din China, proba a fost trimisă cu mașina de la Timișoara la București, iar, astăzi, la ora 18:00, încă era pe drum.

Din momentul în care s-a prezentat la spital, până-n momentul în care a ajuns la Timișoara, el a mai intrat în contact și cu alți medici. Problema este ridicată însă din momentul existenței sale în Germania. Dacă se constată că are coronavirus, el a intrat în contact cu personalul de pe aeroportul din Germania, cu pasagerii din avion, cu personalul din România, cu prietenii, familia, care, la rândul lor, au intrat în contact cu alte persoane. De aici vine și urgența.

În mod normal, el ar fi trebuit să intre în ceea ce se numește containment, un lucru ce ar fi trebuit să fie cunoscut mai ales de către un asistent medical care a îngrijit persoane afectate de virusul mortal din China.

În cel mai negru scenariu, în care ar fi contactat coronavirus, situația ar fi critică, pentru că în timp ce în Wuhan virusul s-a răspândit pentru că nu au vrut să-l recunoască, a existat o cenzură și a fost scăpat de sub control, în România s-ar putea răspândi din ignoranță. Rămâne de văzut care va fi rezultatelor testelor însă, numai după ce proba ajunge a fi testată, după ce a fost plimbată cu mașina de la Timișoara la București. 

Vezi mai mult pe DCMEDICAL.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel