Asirom, amendată cu 200 000 de lei de ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat societatea Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group SA cu 200.000 de lei şi pe vicepreşedintele directoratului, Bregovan Adamovic, cu 50.000 de lei, în urma unui control inopinat care a vizat activitatea acesteia. 

Potrivit ASF, controlul s-a desfăşurat în perioada 5 septembrie - 17 noiembrie 2016 şi a avut ca tematică modul în care societatea a instrumentat/soluţionat dosarele de daună pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă şi CASCO auto, a calculat şi a înregistrat rezerva de daună (avizată şi neavizată), precum şi acurateţea şi exactitatea datelor privind dosarele de daună aflate în rezervă/plăţi de indemnizaţii/respingeri/prescrieri dosare. 

"În urma analizării rezultatelor controlului inopinat şi a neregulilor constatate, Consiliul ASF a decis: sancţionarea SC Asirom Vienna Insurance Group SA cu amendă de 200.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 163 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare; sancţionarea cu amendă de 50.000 de lei a vicepreşedintelui din directoratul Asirom, domnul Bregovan Adamovic, responsabil cu daunele până la data de 1.11.2016; sancţionarea cu câte 10.000 de lei a domnului Juraj Lelkes, având calitatea de preşedinte directorat, a domnului Bazon Octavian, având calitatea de director departament daune, precum şi a doamnei Daniela Meghea, având calitatea de vicepreşedinte directorat, membru al directoratului, ce a semnat decizia privind comitetul de analiză şi soluţionare a petiţiilor din cadrul Asirom VIG", se spune într-un comunicat al ASF, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel