Asfaltul abia turnat pe o şosea din România se face bucăţi cu mâna (VIDEO)

Asfaltare
Asfaltare

Imagini uluitoare au fost filmate în Vatra Dornei. Astfaltul abia turnat pe o stradă din oraş poate fi ridicat de pe jos cu mâinile goale. Este ca un covor care se descompune bucată cu bucată. Localnicii spun că lucrarea nu va rezista nici măcar câteva luni. Şi experţii le dau dreptate şi spun că drumul, pe care se circulă deja, nu este sigur. Ca să justifice lucrările care au costat milioane de euro, primarul are altă teorie, scrie observator.tv. 

Este suficient să tragi puţin de marginea stratului de asfalt şi acesta se desprinde de parcă ai ridica un covor. Se întâmplă în municipiul Vatra Dornei, unde lucrările de infrastructură au stârnit revoltă printre localnici.

Asfaltarea s-a făcut recent, însă primăria oraşului a fost deja bombardată de cetăţeni cu reproşuri. Aceştia cred că asfaltul a fost turnat fără ca drumul să fie curăţat înainte. Acuzaţiile sunt respinse, însă, de primar. Acesta spune că a fost turnat doar un prim strat, peste care va veni cel final.

"Lucrările sunt predate pe mâini sigure. Iar ceea ce se întâmplă acum este doar o egalizare a asfaltului. Şi un beton, dacă nu îl laşi să se întărească, normal că-l modelezi cum vrei şi cu mâna", a declarat Ilie Boncheş, primarul oraşului Vatra Dornei. 

În urma acuzaţiilor, edilul a vrut să vadă cu ochii lui problema. Municipalitatea susţine că drumul proaspăt asfaltat este sigur pentru circulaţie, iar maşinile trec deja prin zonă.

Compania Naţională de Drumuri însă, chiar dacă nu este responsabilă de lucrări, spune că asfaltul nu va dura mult timp.

"Nu este normal ca un asfalt să se desprindă imediat după ce a fost turnat. Bineînţeles că acest gen de lucrare nu reprezintă o siguranţă pentru cei care circulă în zonă", a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR:

Proiectul de asfaltare a străzilor din Vatra Dornei are o valoare de 3,2 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel