ASF celebrează educaţia financiară în cadrul World Investor Week, în perioada 30 septembrie - 6 octombrie 2019

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează, în perioada 30 septembrie - 6 octombrie 2019, sub egida 'Săptămânii Mondiale a Investitorului' (World Investor Week - WIW), o serie de evenimente educaţionale în Bucureşti, conform unui comunicat al instituţiei.

ASF menţionează că acestea au drept scop conştientizarea importanţei dobândirii noţiunilor specifice pieţelor financiare non-bancare de către tineri, dar şi de către publicul larg.

Prima acţiune din săptămâna WIW, aflată la a treia ediţie, a reunit luni, la Bursa de Valori Bucureşti, aproape 100 de liceeni care au participat la deschiderea şedinţei de tranzacţionare. Acest eveniment a inclus o prezentare a Bursei, dar şi un moment educativ destinat elevilor prezenţi şi are drept obiectiv informarea tinerilor cu privire la principiile şi la mecanismele bursiere.

Evenimentul principal al World Investor Week va fi reprezentat de Conferinţa 'Contribuţia pieţei financiare non-bancare la dezvoltarea economiei româneşti'. Dezbaterea va reuni joi, 3 octombrie 2019, la Academia de Studii Economice din Bucureşti, reprezentanţi ai pieţelor financiare non-bancare, ai mediului de afaceri şi ai mediului academic.

'ASF continuă dezvoltarea şi diversificarea programelor de educaţie financiară, întrucât îşi doreşte să fie cât mai aproape de publicul larg. În contextul dezvoltării tehnologiilor în domeniul financiar, avem nevoie de un investitor de retail educat, care să poată lua deciziile în cunoştinţă de cauză', a declarat preşedintele ASF, Leonardo Badea.

În cadrul WIW sunt programate o serie de acţiuni la nivelul învăţământului gimnazial, liceal şi universitar, dar şi în parteneriat cu operatori ai pieţei de capital.

World Investor Week este susţinută de Preşedinţia G20, de Banca Mondială şi de alte instituţii internaţionale precum: Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), Centrul de Excelenţă pentru Educaţie Financiară Globală şi Forumul Internaţional pentru Educaţia Investitorilor.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este membră a IOSCO şi în această calitate susţine demersurile organizaţiei, care a lansat în 2017 conceptul World Investor Week, conştientizând nevoia de educaţie financiară a investitorilor în contextul unei pieţe financiare în schimbare şi a unui comportament bazat din ce în ce mai mult pe asumarea unor riscuri mari.

ASF desfăşoară anual un program de educaţie financiară care pentru anul şcolar 2019 - 2020 include circa 500 de şcoli din toate judeţele ţării, plus Municipiul Bucureşti. În cadrul Laboratorului Academic, programul ASF destinat dezvoltării educaţiei financiare în învăţământul universitar, vor fi organizate seminarii pe tot parcursul lunii octombrie în centrele universitare partenere ale ASF.

ASF menţionează evenimentele organizate de instituţie sub egida WIW, iar dintre acestea menţionăm: 'Clopoţelul sună la BVB!', programul de educaţie financiară pentru liceele cu profil economic, programul train-the-trainer pentru profesorii din învăţământul preuniversitar, lansarea unui chestionar de cercetare a gradului de rezistenţă al antreprenorilor la finanţarea prin intermediul pieţei de capital, conferinţa 'Contribuţia pieţei financiare non-bancare la dezvoltarea economiei româneşti', la ASE Bucureşti, lansarea hub-urilor regionale de dezvoltare pentru stimularea finanţării prin intermediul pieţei de capital.

De asemenea, Depozitarul Central va oferi, la sediul său, posibilitatea înregistrării contului IBAN în mod gratuit pentru deţinătorii de instrumente financiare.

Săptămâna Mondială a Investitorului este un demers iniţiat de International Organization of Securities Commissions (IOSCO).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel