Șase persoane, în stare gravă în urma testării unui medicament nou

Șase persoane se află în stare gravă în Franța după ce au luat parte la un studiu clinic pentru un laborator european anonim care testa un nou medicament. Anunțul a fost făcut vineri de Ministerul Sănătății din Franța, relatează agenția Reuters.

Ministerul nu a precizat pentru ce anume urma să fie utilizat acest medicament, însă a declarat că cei șase voluntari, dintre care unul este în comă, au fost într-o stare bună de sănătate până la luarea medicamentelor din cadrul acestui studiu, pe cale orală, la o clinică din Bretania, în nordul Franței.

Canalul francez de televiziune iTele a afirmat că cercetarea se făcea pentru un calmant conținând canabis și a avut loc la un laborator din Rennes.

"Acest test a fost efectuat într-o clinică privată specializată în efectuarea studiilor clinice", a precizat ministerul într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Toate studiile cu privire la medicamente au fost suspendate și toți voluntarii care luau parte la cercetări au fost revocați din această activitate benevolă, mai notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel