Asasinat în Vrancea. Cine este victima

Un bărbat în vârstă de 61 de ani a fost împușcat mortal, vineri seară, pe un drum secundar din județul Vrancea.

Constantin Chiriță, zis Telu, în vârstă de 61 de ani, patronul unor case de schimb valutar din Focșani se îndrepta în jurul orei 19.30 spre domiciuliul din comuna Slobozia Ciorăști. Pe drum însă două mașini au început să-l șicaneze. Un Suzuki și un Audi. Pe drumul care face legătura între DN 2 și localitatea Slobozia Ciorăști mașina în care se afla victima a fost blocată. Din impact, Mercedesul condus de victimă a ajuns în afara părții carosabile. Aici, indivizi deocamdată necunoscuți l-au împușcat. Surse judiciare susțin că a fost folosită o armă de calubru 9 milimetri, iar patru gloanțe l-au lovit pe Chelu. Două dintre acestea au fost direct în inimă. Anchetatorii susțin că indivizii sunt profesioniști motiv pentru care se ia în calcul și o posibilă reglare de conturi.

Căutări

După ce l-au ucis atacatorii au lăsat în mașina victimei o geantă în care se aflau încasările din ziua respectivă de la casele de schimb valutar din Focșani, motiv pentru care se exclude varianta jafului.  Mașinile folosite de atacatori pentru comiterea faptei au fost abandonate. Una la 500 de metri de locul crimei iar a doua în apropierea unui restaurant. Martorii spun că din mașina urmărită de poliție ar fi ieșit două persoane, bărbați. Au sărit un gard și au dispărit în noapte. Imediat au fost instituite filtre pe toate drumurile din zonă în încercarea de a pune mâna pe autorii acestui asasinat.

Autor necunoscut

Iată ce spun anchetatorii: "La data de 22.02.2019, a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea procesul-verbal de sesizare din oficiu cu privire la săvârşirea de AN a infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin.1 C.p., constând în aceea că în data de 22.02.2019, în jurul orei 19,42, victima C.C., în timp ce se afla pe DJ 205 R, Focşani-Slobozia Ciorăşti, conducând autovehiculul marca Mercedes, înmatriculat cu nr. VN 62 MEN, a fost împuşcată în zona membrului superior stâng, de o persoană neidentificată, iar leziunile produse prin împuşcare i-au provocat decesul. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru infracţiunea de omor, faptă prev. de art. 188 alin.1 C.p. şi se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a intervenit decesul persoanei menţionate mai sus, precum şi identificarea autorului săvârşirii faptei. Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul Parchetului Vrancea.

Vezi și: Bărbat decapitat cu drujba. Criminal: Nu aveam cum să nu-l omor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel