Arthur Suciu, observaţie cheie despre ansamblurile rezidenţiale noi: Condiții la limita rasismului

Scriitorul Arthur Suciu face o observaţie cu privire la ansamblurile rezidenţiale care se construiesc acum în marile oraşe ale României. 

"Nu sunt aberant, înțeleg că cei care au averi mari trebuie să le protejeze. Deci îmi dau seama de ce un bloc cu apartamente de lux e înconjurat de gard, păzit etc. Mi-e mult mai greu să înțeleg de ce se întâmplă același lucru cu blocuri noi, dar obișnuite, construite pentru clasa de mijloc.

Ansamblurile actuale sunt îngrămădite, vezi ce face vecinul de la blocul de peste drum. N-ai pic de "privacy". Mai toți sunt proprietari cu credit, la care plătesc rate mirobolante, adăugându-se o întreținere pe măsură. Uneori, contractele de vânzare prevăd condiții la limita rasismului, nu intru în detalii. Exclusivismul este, în cel mai bun caz, compensația pentru un efort financiar foarte mare, dar el nu reflectă statutul real al proprietarilor.

E ceva fals, care le induce o elecțiune pe care n-o au și care nici măcar nu le sporește confortul. Vânzătorul le lasă senzația că sunt speciali, iar ei vor avea tot interesul să creadă acest lucru, extinzând la nivelul relațiilor sociale falsul lor exclusivism, pretinzând că peste tot trebuie să existe bariere, pază și o liniște de mormânt", a scris Arthur Suciu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel