EXCLUSIV  Arta conversației: Află dacă ești plictisitor. Răspunde la cele 10 întrebări

Cum putem afla dacă suntem plictisitori în conversațiile cu ceilalți? Vă prezentăm 10 întrebări pe care ar trebui să ni le punem și să le reflectăm fiecare.

Cu toții vrem să fim văzuți și descriși în anumite feluri. Poate că unii dintre noi vor să fie descriși ca fiind interesanți. Alții vor să fie descriși ca fiind distractivi. Mulți vor să fie văzuți ca fiind empatici și altruiști, inteligenți etc. Niciunul dintre noi nu vrea, totuși, să fie caracterizat ca fiind plictisitor. Nu ne place să fim în jurul oamenilor care sunt plictisitori și neinteresanți. Chiar și iritant și enervant par a fi mai de dorit decât plictisitor. Deci, de ce considerăm pe cei plictisitori atât de nedoriți?

Gândiți-vă așa: Este foarte dureros să fiți în prezența unor oameni care sunt plictisiți și lipsiți de energie și de entuziasm. La rândul nostru, nu vrem ca alții să ne evite. Oamenii plictisitori contribuie foarte puțin la conversație. Sau, dacă contribuie, ei fie vorbesc la nesfârșit despre ei înșiși, fie se plâng la nesfârșit. Ei par să fie detașați verbal și emoțional. Par că au puține abilități de a râde de ei înșiși sau de a se angaja în conversație într-un mod plin de umor, că le lipsește pasiunea, interesele și entuziasmul cu privire la viață.

Așadar, ar fi bine ca fiecare dintre noi să ne uităm la noi înșine și să ne întrebăm dacă îi plictisim pe cei din jurul nostru. Există o serie de întrebări pe care ar trebui să le reflectăm fiecare. Răspundeți la următoarele întrebări:

1. Ascultați activ atunci când alții vă vorbesc, mai degrabă decât să vă gândiți cum puteți să schimbați subiectul conversației ca să fie despre dvs.?

2. Puneți întrebări despre un subiect care îl încântă pe partenerul de conversație sau sunteți distrat ușor, vă uitați la telefon sau indicați în alte moduri că vă gândiți la ceva care nu are nicio legătură cu subiectul conversației?

3. Exprimați emoția despre un interes reciproc, fără a întrerupe și-a începe să vorbiți în locul partenerului de conversație?

4. Preluați discuția despre un subiect interesant atât pentru dvs., cât și pentru cei cu care vorbiți?

5. Arătați că sunteți curios? Sunteți curios? Întrebați, în contextul temei discuției, despre povestirile pe care le-ați mai dezbătut împreună în trecut?

6. Cunoașteți subiectele de discuție preferate ale persoanelor dragi, pe acelea care le fac fericite și despre care le place să vorbească? Le abordați în conversație?

7. Acordați atenție indicatorilor sociali, astfel încât să vă dați seama dacă este timpul să-l lăsați pe celălalt să vorbească? Puteți recunoaște când vorbiți prea mult timp, povestind cu prea multe detalii?

8. Aveți un set de povești pe care le puteți folosi pentru a anima conversația? Cu timpul, descoperiți ce povestiri generează interes și entuziasm.

9. Riscați uneori și împărtășiți ceva privat despre dvs., cum ar fi ceea ce vă face anxios, speriat sau vulnerabil?

10. Copiii, prietenii și colegii dvs. par să vrea să se afle în jurul dvs.?

Dacă ați răspuns cu da la majoritatea acestor întrebări, atunci e un semn bun: probabil nu sunteți plictisitor. Dacă v-au dat bătăi de cap aceste întrebări, probabil că trebuie să lucrați pentru a vă îmbunătăți stilul de conversație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel