ARSVOM, CERONAV. Ministerul Transporturilor propune suplimentarea posturilor

Ministerul Transporturilor (MT) propune suplimentarea numărului maxim de posturi la Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) şi la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV).

Astfel, la Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) se propune suplimentarea cu 80 de posturi, şi la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) cu 40 posturi, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul instituţiei. 

"Modificarea numărului maxim de posturi este necesară pentru angajarea personalului de specialitate din activitatea de bază a instituţiilor, pentru activităţile noi introduse prin acte normative, pentru a asigura desfăşurarea normală a activităţii şi în condiţii de siguranţă", se menţionează în instrumentul de motivare care însoţeşte proiectul de act normativ. 

Potrivit sursei citate, în cazul ARSVOM, suplimentarea personalului este determinată de achiziţionarea a două nave specializate pentru căutarea şi salvarea vieţii omeneşti pe mare (SAR - Search and Rescue) şi a unei nave specializate de depoluare.  

În ceea ce priveşte CERONAV, este nevoie de suplimentarea numărului de posturi în urma introducerii a 70 de cursuri noi. 

Ministerul Transporturilor menţionează că, în anul 2013, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 77/2013, au fost reduse posturile vacante indiferent de specialitatea acestora, în prezent instituţiile respective confruntându-se cu o lipsă a personalului de specialitate în condiţiile în care activitatea acestora s-a dezvoltat şi/sau s-a diversificat, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel