Armistițiul Israel - Gaza, văzut de Iran: Sioniștii au fost îngenuncheați

Javad Zarif (centru)
Javad Zarif (centru)

Ministrul de Externe al Iranului a felicitat "rezistența palestiniană" pentru "victoria" împotriva "agresorilor sioniști".

La o zi după încheierea unui armistițiu permanent între Gaza și Israel care a pus capăt celor 50 de zile de conflict armat, ministrul iranian Javad Zarif i-a felicitat pe palestinieni pentru că "au făcut regimul sionist să îngenuncheze în fața puterii și valorii grupurilor de rezistență", conform Jerusalem Post.

Declarația lui Zarif a inclus sintagme precum "rezistența din Palestina" și "bravii luptători ai Gazei", dar s-a ferit să menționeze Hamas-ul sau jihadul islamic.

Unul dintre liderii Gărzii Revoluționare iraniene declara recent că Iranul va accelera livrările de arme către Hamas, după ce Teheranul a doborât o dronă israeliană care zbura în spațiul aerian iranian.

John Kerry, surprins de un microfon deschis: Israelul, precis pe naiba!

Iranul a afirmat că victoria "subliniază susținerea Iranului pentru rezistența națiunii Palestiniene în viitor", adăugând că Ierusalimul va fi într-un final "eliberat" de sub "ocupația Israelului".

Iranul nu recunoaște existența statală a Israelului.

Războiul dintre armata israeliană şi facțiunile palestiniene s-a soldat în 50 de zile cu peste 2.130 de morţi în rândul palestinienilor şi cu 68 de victime în rândul israelienilor. ONU a deschis o anchetă pentru a cerceta dacă Israelului se face vinovat de crime de război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel