Armistițiul de la Minsk, violat în Estul Ucrainei. Miniștrii europeni de Externe cer încetarea luptelor

Foto: time.com
Foto: time.com

Miniștrii de Externe din Germania, Franța, Ucraina și Rusia au exprimat "grave îngrijorări" privind violarea armistițiului din estul Ucrainei. Cei patru diplomați s-au întâlnit, luni seară, la Berlin, de unde au cerut respectarea deplină a acordului de pace de la Minsk.

Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de Externe, a admis că discuțiile de cinci ore au fost "foarte lungi, foarte intense și pe alocuri foarte contondente" dată fiind situația tensionată din teren.

"Trebuie să ne asigurăm că armistițiul este respectat mult mai comprehensiv decât s-a întâmplat în ultimele zile", le-a spus liderul german reporterilor, conform The Guardian.

În declarația finală, cei patru miniștri au exprimat "grave îngrijorări față de luptele izbucnite pe parcursul weekendului".

Diplomații se referă la folosirea de artilerie grea în jurul localității Shyrokyne, în apropiere de orașul port Mariupol și lângă aeroportul din Donețk.

Ei au mai cerut "retragerea armamentului greu", dar de asemenea retragerea "mortierelor, armelor grele cu calibrul sub 100 mm, precum și tuturor tipurilor de tancuri". Acest apel "merge mai departe" de acordul de la Minsk semnat în februarie, a declarat șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier, comentând rezultatul reuniunii în fața reporterilor.

Rezultatele întâlnirii de la Berlin vor fi discutate pe larg la o reuniune a miniștrilor afacerilor externe ai G7 marți și miercuri la Lübeck (nordul Germaniei).

Ministrul german de Externe nu mai vrea sancțiuni împotriva Rusiei: "Nu trebuie îngenuncheată"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel