Armistițiu Minsk. Moment de cotitură în criza din Ucraina: Kievul retrage artileria grea

Trupele ucrainene au început retragerea artileriei grele de pe frontul din Estul țării, un pas important spre recunoașterea faptului că al doilea armistițiu semnat la Minsk este, într-un final, respectat.

Reporterii Reuters susțin că au văzut pe autostradă un convoi format din 30-40 de vehicule care aduceau tunurile de pe front. 

Rebelii pro-ruși, care s-au supus armistițiului după ofensiva de succes de la Debalțevo, au început retragerea artileriei grele în urmă cu două zile, când Kievul a refuzat să facă același lucru argumentând că ostilitățile nu au încetat.

Armata ucraineană informează că joi este a doua zi în care nu s-au înregistrat victime în Estul țării de la implementarea armistițiului, în 15 februarie.

Băsescu: Ucraina e pierdută, Republica Moldova încă nu

Retragerea artileriei este consmnată la punctul doi al acordului din Belarus.

"Ucraina a început astăzi retragerea tunurilor de 100 de mm de pe linia confruntărilor", a spus armata într-un comunicat, adăugând că demersul este monitorizat de OSCE.

Armata a menționat că își rezervă dreptul de a schimba calendarul retragerii în cazul vreunei "tentative ofensive" a separatiștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel