Armistițiu Minsk. Kerry: SUA ar putea adopta noi sancțiuni împotriva Rusiei

Secretarul american de Stat, John Kerry, a declarat că Statele Unite ale Americii și Marea Britanie cântăresc noi sancțiuni împotriva Rusiei, deoarece separatiștii au eșuat în a implementa al doilea armistițiu semnat la Minsk.

Uniunea Europeană a extins săptămăna trecută lista sancțiunilor împotriva Moscovei, decizia fiind luată înainte de armistițiul de la Minsk și aplicată după negocierile din Belarus.

Decizia a înfuriat Rusia, care a catalogat demersul europenilor drept neconstructiv și contrat eforturilor de la Minsk.

Rusia s-a angajat în ultimele zile într-un proces absolut cinic și ciclic. Discutăm despre sancțiuni suplimentare, despre eforturi suplimentare și cred că în următoarele zile oamenii se vor convinge că noi nu vom lua parte la acest joc și la acest tip de comportament absolut laș, a spus Kerry, în timpul întrevederii sale cu ministrul de externe britanic Philip Hammond, conform Agerpres.

General NATO, avertizare fără precedent cu privire la Rusia

Kievul a acuzat vineri Moscova că trimite noi tancuri și trupe în estul Ucrainei, în pofida armistițiului de la Minsk care a intrat în vigoare duminica trecută. Moscova nu a răspuns imediat acuzației, însă a negat întotdeauna că forțele sale armate ar fi implicate în luptele din Ucraina, notează Reuters.

Separatiștii pro-ruși au preluat săptămâna aceasta controlul orașului strategic Debalțeve, iar diverse relatări spun că rebelii forțează capturarea orașului port Mariupol. SUA și UE au condamnat violarea armistițiului după doar trei zile. 

Cea mai clară și elocventă reacție a fost cea a comandantului forțelor NATO în Europa, Philip Breedlove, care a spus că la Debalțevo armistițiul nu a fost încălcat, din simplul fapt că nu a fost implementat niciun moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel