Arme chimice Siria: SUA, pregătiri de intervenţie militară

Avertisment al Washingtonului pentru Damasc: În caz că utilizează arme chimice, Siria să se aştepte la un atac din partea SUA.

Statele Unite ale Americii vor răspunde cu forţă militară dacă guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad va continua să folosească arme chimice, a avertizat HR McMaster, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, într-o declaraţie făcută sâmbătă în marja Conferinţei pentru securitate de la Munchen, informează dpa.

'Evaluări publice şi fotografii arată în mod clar că regimul lui Al-Assad continuă să folosească arme chimice', a afirmat McMaster. 'Este timpul pentru ca toate naţiunile să-i facă răspunzătoru pe regimul sirian şi pe sponsorii săi pentru acţiunile lor', a adăugat el.

McMaster, general de armată, a spus că acest sprijin este necesar pentru eforturile de a interzice armele chimice. El a evocat că SUA au răspuns în aprilie 2017 la un atac cu arme chimice cu un atac cu rachete de croazieră asupra unei baze aeriene siriene, dar nu a detaliat existenţa unor planuri concrete privind lovituri similare în viitor

[citeste si]

Siria a respins recent acuzaţiile privind utilizarea de arme chimice în războiul civil care intră în cel de-al optulea an, acuzând SUA de difuzarea unor informaţii false ca răspuns la succesele repurtate de forţele siriene. Potrivit unor activişti şi angajaţi umanitari, trupele guvernamentale siriene au a folosit în mod repetat clor gazos în provinciile Idlib şi Ghouta orientală, în apropiere de Damasc, de la începutul anului.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat că Franţa va lovi în Siria, dacă se va dovedi clar că regimul sirian a folosit arme chimice împotriva populaţiei civile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel