Armata sud-coreeană consideră că noile rachete ale Coreii de Nord nu îi afectează apărarea

Noul tip de rachete nord-coreene cu rază scurtă de acţiune nu reprezintă o ameninţare pentru Coreea de Sud sau pentru Statele Unite şi nu le afectează postura defensivă comună, a apreciat vineri Comandamentul Forţelor Întrunite de la Seul (CFC), conform unui comunicat preluat de Yohnap.

Coreea de Nord a lansat joi în Marea Japoniei două rachete cu rază scurtă de acţiune, din apropiere de oraşul Wonsan de pe coastă, a arătat statul-major sud-coreean (JCS). Ulterior, conducerea militară de la Seul a adăugat că este vorba despre "un nou tip de rachetă balistică cu rază scurtă", cu o traiectorie similară cu a rachetelor ruseşti Iskander. Ambele rachete au zburat circa 600 de kilometri, la o altitudine între 50 şi 60 de km, a precizat JCS. Parametrii au fost revizuiţi după analiză, faţă de distanţele de 430, respectiv 690 de kilometri estimate anterior.

"Aceste două rachete cu rază scurtă nu au reprezentat o ameninţare directă la adresa Republicii Coreea (de Sud - n. red.) sau a SUA şi nu au niciun efect asupra posturii noastre defensive", susţine CFC.

Într-un interviu acordat Fox News, preşedintele american Donald Trump susţinuse, de asemenea, că lansările au fost "mici". Yonhap apreciază că liderul de la Casa Albă a încercat astfel să menţină deschis dialogul cu Phenianul.

Coreea de Nord a confirmat vineri că a testat "o nouă armă tactică ghidată", sub conducerea liderului Kim Jong Un, şi că rachetele reprezintă "un avertisment solemn" către Coreea de Sud, împotriva dotării cu armament ofensiv şi a exerciţiilor militare comune cu SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel