Armata SUA, prezență prelungită la frontiera cu Mexicul

SUA - Mexic
SUA - Mexic

Pentagonul a aprobat marţi menţinerea mai multor mii de soldaţi americani de-a lungul graniţei de sud-vest a SUA cel puţin până la finalul lui ianuarie, extinzând o misiune controversată pentru a asista poliţia de frontieră care se confruntă cu o creştere a afluxului de migranţi, relatează dpa.

Secretarul apărării James Mattis a semnat ordinul pentru continuarea misiunii până la 31 ianuarie, potrivit unui comunicat al Pentagonului. Desfăşurarea armatei ar fi încetat, în lipsa ordinului de prelungire a misiunii, la jumătatea lui decembrie. Ordinul marchează o nouă extindere a operaţiunii militare care a crescut încet dar sigur după ce preşedintele Donald Trump a grăbit soldaţi şi puşcaşi marini la posturile de frontieră înainte de alegerile de la 6 noiembrie, o mişcare caracterizată de critici drept o manevră politică. Administraţia a argumentat că trupele sunt necesare pentru a ajuta la stoparea caravanelor de mii de migranţi din America Centrală care se îndreptau atunci spre Mexic şi sperau să poată solicita azil în SUA.

Misiune neobișnuită pentru armată

Casa Albă a autorizat luna trecută armata să reţină, percheziţioneze şi, dacă este necesar, să folosească forţă letală pentru a proteja personalul guvernamental american de migranţi, o schimbare majoră în rolul armatei, dar oficialii de la Pentagon au subliniat că se va recurge la o astfel de măsură numai în situaţii de urgenţă. În jur de 5.600 de militari americani sunt desfăşuraţi în prezent de-a lungul frontierei în Arizona, Texas şi California pentru a sprijini poliţia de frontieră. Unii dintre ei s-ar putea întoarce la bazele lor în următoarele săptămâni, în special militarii din unităţile de inginerie care au încheiat misiunea de a fortifica punctele de trecere a frontierei, a declarat un oficial din domeniul apărării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel