Arma folosită în atacul armat din El Paso, Texas, ar fi provenit din România

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Suspectul masacrului din El Paso, Texas, de la începutul acestei luni, în care au fost ucise 22 de persoane, a declarat poliției că pușca AK pe care a folosit-o în atac provenea din România, potrivit unui raport de anchetă, relatează Associated Press.

Texas Tribune a informat miercuri că Patrick Crusius, în vârstă de 21 de ani, a declarat poliției că a comandat arma online înainte de a o ridica dintr-un magazin de arme din apropierea casei sale situată într-o suburbie din Dallas.

Publicaţia a citat un document al Secției de Securitate Publică din Texas, în care se arată că suspectul a spus poliției că a cumpărat mii de cartuşe din Rusia.

Crusius le-a spus că pușca provenită din România a fost livrată către Gun Masters, un magazin de arme din Allen, Texas, potrivit raportului. În Allen nu există un magazin de arme cu acel nume, dar există un magazin numit Gunmaster în oraşul Plano din apropiere, scrie Mediafax.

Proprietarul nu este disponibil

Un angajat al magazinului a declarat pentru The Associated Press că proprietarul nu este disponibil și că întrebările trebuie să îi fie trimise prin e-mail.

Gunmaster nu a răspuns miercuri la întrebările scrise. Armurierul magazinului, Brian Park, a declarat marți pentru The Tribune că nu știe dacă Crusius a cumpărat arma de acolo.

Poliția din El Paso a declarat la scurt timp după atacul armat în care au fost ucise 22 de persoane că pușca a fost cumpărată legal.

Experții spun că achiziționarea de arme online este comună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel