Arhive SIPA. Macovei, răspuns la o întrebare-cheie

Monica Macovei a spus că nu este de partea celor care vor acum desecretizarea arhivelor SIPA din cauza informațiilor cu caracter de "bârfă" pe care acestea le conțin despre magistrați.

"În spațiul public există o mare neîncredere în ceea ce făcea SIPA, era ceva ocult și presa scria foarte des despre varianta în care ofițerii SIPA culegeau informații despre judecători și procurori și toate acestea ajungeau la un singur om - la ministrul Justiției, care nu era obligat să raporteze ce făcea cu ele", a zis Monica Macovei la Realitatea TV.

Fostul ministru al Justiției consideră că "nu este normal" ca judecătorii, procurorii, sau avocații să fie obiect al unui serviciu de informații. 

"Nu are ce căuta un serviciu de informații în subordinea Ministerului Justiției. Nu este o idee bună desecretizarea. Am văzut că o parte din magistrați și de judecători s-au și pronunțat azi. Sunt lucruri amestecate. Ceea ce exista în societate era o bănuială de abuz", a explicat ea.

Întrebată dacă este de părere că un alt fost ministru al Justiție sau alte persoane care au avut acces la arhivă să fi umblat la documente, Monica Macovei a spus că nu exclude nicio variantă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel