Arhiepiscop, reacție în timpul slujbei: "Este o insultă la adresa umanităţii"

Arhiepiscopul a oficiat o slujbă religioasă privată difuzată în direct la televiziune.

Liderul bisericii catolice din Sri Lanka a calificat duminică drept o "insultă la adresa umanităţii" atentatele comise de Paştele catolic de către atacatori sinucigaşi împotriva a trei biserici şi a trei hoteluri de lux, în care şi-au pierdut viaţa 253 de persoane.

Arhiepiscopul de Colombo, Monseniorul Malcolm Ranjith a oficiat o slujbă religioasă privată difuzată în direct la televiziune după anularea tuturor celorlalte ceremonii similare de teama unor noi atacuri. Un moment comemorativ a fost totuşi organizat, sub înaltă supraveghere, în faţa bisericii Sf. Anton, în capitala ţării, la 08:45, ora la care edificiul fusese atacat duminica precedentă de un kamikaze, ucigând zeci de credincioşi.

Înaltul prelat şi-a început slujba, lansând un apel la pace şi unitate în această naţiune multietnică din Asia de Sud.

"Ceea ce s-a petrecut duminica trecută este o imensă tragedie, o insultă la adresa umanităţii", a spus arhiepiscopul. El i-a invitat pe credincioşi să dovedească bunătate unii faţă de alţii în semn de respect pentru toate victimele acestor atentate soldate şi cu aproape 500 de răniţi.

"Încercăm să înţelegem"

"Astăzi, în timpul acestei ceremonii, ne îndreptăm atenţia spre tragedia survenită duminica trecută şi încercăm să înţelegem. Ne rugăm pentru ca toţi cei care şi-au pierdut viaţa în acea zi să trăiască o viaţă veşnică prin Domnul şi pentru ca toţi cei răniţi să se vindece cât mai curând", a spus el.

"În acelaşi mod, ne rugăm pentru ca în această ţară să domnească pacea şi coexistenţa, înţelegerea reciprocă fără diviziuni", a adăugat arhiepiscopul de Colombo.

Autorităţile au atribuit responsabilitatea masacrului unui grup islamist local afiliat grupării jihadiste Statul Islamic, care a revendicat baia de sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel