Argeş: Grupare specializată în trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism, destructurată de BCCO şi DIICOT

27 noi 2015 / 10:58

O grupare infracţională din judeţul Argeş, specializată în trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism, a fost destructurată în urma unei acţiuni a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti, sub coordonarea procurorilor Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT.

'La data de 26 noiembrie au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare în judeţul Argeş, pentru probarea activităţii infracţionale a cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 - 2015, cei în cauză ar fi racolat şi obligat să practice prostituţia mai multe tinere, minore şi majore', se precizează într-un comunicat transmis vineri de BCCO Piteşti.

Din anchetă a reieşit că membrii grupării ar fi închiriat diverse spaţii pe raza mai multor judeţe, iar ulterior ar fi racolat clienţi prin intermediul anunţurilor postate în presa locală şi pe site-uri de internet, obţinând aproximativ 400.000 de lei din activitatea infracţională.

La sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT au fost audiate 38 de persoane, faţă de trei suspecţi fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.