Arena Națională va avea gazon hibrid. Pregătirile pentru EURO 2020, în linie dreaptă. Concluziile controlului UEFA

Terenul de fotbal de pe Arena Națională va avea gazon hibrid, iar pregătirile pentru EURO 2020 au intrat în linie dreaptă.

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că pe Arena Națională va fi pus gazon hibrid:

Arena Națională beneficiază de expertiza a doi reprezentanți UEFA. Misiunile de inspectare a UEFA s-au terminat, ultima a fost pe 15 ianuarie. Vom avea gazon de cea mai bună calitate, gazon hibrid. Se schimbă gazonul și ne trebuie o perioadă de acomodare. La finalul lui martie vom întrerupe competițiile pentru a avea un gazon de cea mai bună calitate”, a spus Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, la Digi Sport Matinal.

Arena Națională se va închide pe data de 28 martie. Potrivit informațiilor Digi Sport, la începutul lunii aprilie ar trebui să ajungă noul gazon hibrid. În mod normal, ultimul meci pe pe cea mai mare arenă de sport din România se poate juca pe 19 sau pe 20 martie, în funcție de data pe care LPF o va aproba pentru disputarea etapei din Liga 1 și în cazul în care FCSB va juca pe teren propriu.

Pregătirile pentru EURO 2020

La rândul său, Alexandru Cândea, managerul operațional pentru Campionatul European din 2020 la București, a informat despre pregătirile Arenei Naționale pentru meciurile din cadrul turneului final:

“La începutul anului acesta am avut vizita de lucru numărul cinci, în care s-au setat ultimele aspecte. Nu vor mai exista alte vizite oficiale din partea UEFA, doar cazuri excepţionale, dacă vor fi anumite lucruri de adaptat. În prezent se lucrează intens la îmbunătăţirea sistemului de nocturnă, upgrade-ul tabelei de marcaj, platformele TV, gazonul hibrid, care este un proiect al primăriei. Mentenanţa acestui gazon vine în grija primăriei. Nu există lucruri majore de îmbunătăţit.

Stadionul este pregătit pentru a face faţă celor patru meciuri la cel mai mare nivel. Am convingerea că stadionul va fi sută la sută gata şi că vom putea livra cele patru meciuri în condiţiile impuse de UEFA pentru acest turneu final. După ce se montează gazonul urmează o perioadă în care, dacă cluburile vor să dispute meciuri pe Arena Naţională, o vor face”, a spus Cândea în cadrul unei conferințe de presă.

Patru meciuri la EURO 2020, la București

Arena Națională va găzdui patru partide de la EURO 2020, trei din grupa C și o optime de finală.

Programul meciurilor de la București:

14 iunie, ora 19:00: Austria – Câștigătoare play-off D sau A
18 iunie, ora 16:00: Ucraina – Câștigătoare play-off D sau A
22 iunie, ora 19:00: Ucraina – Austria
29 iunie, ora 22:00: Locul 1 grupa F – Locul 3 grupa A/B/C/D.

Așa cum se știe,un singur meci din Grupa C a fost deja stabilit, Ucraina - Austria, pe 22 iunie, restul urmând să se decidă după încheierea barajului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel