Arctic 6633 Ultra. Avram Iancu participă la ultramaratonul de la Polul Nord

foto: facebook / Avram Iancu
foto: facebook / Avram Iancu

Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru performanţele prin care a traversat înot Canalul Mânecii şi apoi întreg cursul Dunării, a anunţat miercuri, la Petroşani, că a luat decizia de a participa la ultramaratonul de la Polul Nord, cunoscut sub numele de "Arctic 6633 Ultra".

Iancu a declarat că ideea participării la ultramaratonul de la Cercul Polar i-a venit încă din vara anului trecut, atunci când străbătea înot Dunărea, de la izvoare la Marea Neagră. 

"Simt că trebuie să fac această cursă, mai ales că România marchează anul acesta Centenarul de la Marea Unire. Cred că trebuie să fiu acolo, la cel mai greu ultramaraton din lume pentru că am spus dintotdeauna că ADN-ul românesc este unul puternic", a declarat Avram Iancu, pentru Agerpres.

Primele antrenamente 

În luna noiembrie 2017, Iancu a început primele antrenamente pentru acest ultramaraton şi, de atunci, a parcurs sute de kilometri în alergare pe traseele din Masivul Parâng. A tras după el o sanie similară cu cele folosite de sportivii care iau parte la "Arctic 6633 Ultra". 

"Sunt încrezător. Obiectivul meu este să termin cursa şi să mă întorc sănătos", a precizat Iancu.

Startul în ultramaraton 

Potrivit acestuia, startul în ultramaratonul de la Polul Nord va fi dat pe 9 martie, din Eagle Plains, iar cei 567 de kilometri trebuie străbătuţi de sportivi în cel mult opt zile, la temperaturi care pot scădea până la minus 50 grade Celsius. Finalul cursei este programat la Tuktoyaktuk. 

Avram Iancu a participat, miercuri, la ceremonia prin care administraţia locală din Petroşani a decis să dea numele său bazinului de înot din localitate, în semn de recunoaştere a meritelor pe care acesta le-a avut în promovarea unei imagini pozitive a oraşului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel