Lege fumat. Arafat cere măsuri urgente

Raed Arafat: "Este imperios necesar să stopăm promovarea noilor produse din tutun"

Reglementarea urgentă pentru stoparea promovării noilor produse din tutun şi consumului acestora în spaţiile publice este imperios necesară, consideră secretarul de stat Raed Arafat.

"Cu cât promovarea agresivă a acestor produse continuă, cu atât numărul persoanelor dependente de aceste produse va creşte, mai ales în rândul adolescenţilor. Iar cu cat promovarea agresiva a acestor produse continuă, cu atât numărul persoanelor dependente de aceste produse va creşte, mai ales în rândul adolescenţilor", a scris Arafat pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Experţi în sănătate publică au denunţat interferenţa industriei tutunului în dezbateri

Reacţia acestuia vine după ce experţi în sănătate publică, membri ai organizaţiilor semnatare ale Iniţiativei 2035 - Prima Generaţie Fără Tutun a României, au denunţat interferenţa industriei tutunului şi a altor industrii cu "interese comerciale directe" în dezbaterile legate de adoptarea politicilor de sănătate publică.

"Cele peste 350 de organizaţii non-guvernamentale, medicale, academice, de protejare a drepturilor tinerilor şi copiilor reînnoiesc solicitarea adresată Parlamentului şi Guvernului României de adoptare de urgenţă a modificărilor legislative care să îndepărteze orice surse de publicitate şi promovare, directă şi indirectă, pentru produsele din tutun", se precizează într-un comunicat al organizaţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel