Urmărește emisiunea live


Arafat despre Ro-Alert: Ar fi o vulnerabilitate

Raed Arafat, secretar de stat în MAI
Raed Arafat, secretar de stat în MAI

Raed Arafat, secretar de stat, Ministerul de Interne, susţine că alertarea populaţiei este necesară, deşi există discuţii cu unii jurişti conform cărora sistemul Ro-Alert "ar fi o vulnerabilitate", în sensul că cineva care primeşte o alertă fuge şi îşi rupe piciorul şi poate da instituţia în judecată. 

"Noi am primit în timpul testărilor şi plângeri: "cu ce drept ne anunţaţi?", "unde mi-aţi găsit numărul de telefon?", "cine v-a dat dreptul să mă alertaţi?". Populaţia nu a înţeles că nu trebuie să-i găsim numărul de telefon. Nici nu ne trebuie. Vine alerta imediat prin faptul că eşti în zona respectivă.

Exemplu este Statele Unite, unde, acum câteva zile, FEMA, care este agenţia de management a situaţiilor de urgenţă, a alertat zeci de milioane de telefoane pe plan naţional testând un sistem similar de cell broadcasting. Deci acest lucru este necesar. Populaţia trebuie să înţeleagă acest lucru şi noi începem să ne confruntăm şi cu păreri. Ştiţi cum este, de regulă dacă ceva merge bine îl dai în mâna unui jurist ca să-l strice.

Noi acum avem discuţii cu unii jurişti că sistemul ar fi o vulnerabilitate, că dacă alertăm pe cineva şi când fuge îşi rupe piciorul, cine este responsabil, dacă ne dă în judecată? Şi cu asta ce să mai spui? Eu prefer să alerteze populaţia şi dacă omul îşi rupe piciorul ne cerem scuze. Aceasta nu este responsabilitatea noastră, dar alertarea este responsabilitatea noastră", a declarat Raed Arafat, la cea de-a XV-a ediţie a Forumului Internaţional de Riscuri Catastrofale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel