Arabia Saudită: O 'escaladare periculoasă' promisiunea lui Netanyahu de a anexa o parte din Cisiordania

Arabia Saudită a calificat ca o 'escaladare periculoasă' promisiunea premierului israelian, Benjamin Netanyahu, de a anexa o parte strategică din Cisiordania ocupată dacă va câştiga alegerile legislative din 17 septembrie, relatează AFP. 

'Regatul afirmă că această declaraţie este o escaladare foarte periculoasă contra poporului palestinian şi reprezintă o încălcare flagrantă a Cartei ONU şi principiilor dreptului internaţional', a informat marţi seară agenţia oficială Saudi Press Agency (SPA), citând curtea regală.

De asemenea, Riadul a solicitat o 'reuniune de urgenţă' a miniştrilor de externe ai celor 57 de membri ai Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), a adăugat SPA. Arabia Saudită a lansat şi un apel comunităţii internaţionale 'să condamne şi să respingă declaraţia (lui Benjamin Netanyahu) şi să considere orice acţiune rezultând din această promisiune ca fiind nulă'.

Cu o săptămână înainte de alegerile legislative care se anunţă aprig disputate, premierul israelian a promis marţi în cursul unei conferinţe de presă să anexeze 'Valea Iordanului şi partea de nord a Mării Moarte'. Valea Iordanului reprezintă circa 30% din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Valea Iordanului se întinde între Marea Moartă, în sud, şi oraşul israelian Beit Shean în nord, având o suprafaţă de 2.400 km2. Netanyahu, care face o campanie de dreapta şi care îi curtează pe coloniştii evrei favorabili anexării Cisiordaniei, este în prezent umăr la umăr cu cel mai apropiat rival, fostul şef al armatei Benny Gantz, în fruntea partidului centrist 'Albastru-alb'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel