Arabia Saudită a decapitat public o femeie în orașul sfânt Mecca

O femeie originară din Burma a fost târătă pe străzile din Arabia Saudită și mai apoi decapitată cu o sabie în "Mecca cea sfântă". Pedeapsa autorităților saudite a stârnit un noul val de critici din partea activiștilor pentru drepturile omului, care au condamnat ferm și pedeapsa aplicată unui blogger, constând în 1.000 de bice.

Femeia decapitată de autoritățile Arabiei Saudite a fost condamnată pentru că și-ar fi abuzat sexual și ucis fiica în vârstă de șapte ani, conform The Independent.

Pe internet a fost difuzat un filmuleț în care se putea vedea cum a fost nevoie de trei lovituri pentru a termina execuția, în timp ce femeia țipa "nu am ucis! Nu am ucis!". Clipul video a fost ulterior șters de pe Youtube după ce a fost încadrat la "conținut șocant și dezgustător".

Există două modalități de a decapita o persoană, spune Mohammed al-Saedi, activist pentru drepturile omului. "Prima cale este de a injecta condamnatul cu analgezice și cealaltă este de a efectua execuția fără calmante", a spus el pentru Middle East Eye.

"Această femeie a fost decapitată fără calmante - au vrut ca durerea să fie mai puternică pentru ea", a arătat al-Saedi.

Arabia Saudită: Un lider religios a emis o fatwa care interzice realizarea oamenilor de zăpadă

Ministerul saudit de Interne a spus într-un comunicat că probabil sentința a fost pe măsura severității crimei.

În 2014 au fost executate 87 de persoane în Arabia Saudită.

Un blogger din Arabia Saudită a fost biciuit în public, vineri, pentru infracțiuni cibernetice și insultarea Islamului.

Raif Badawi, care a fost condamnat la 1.000 de bice și 10 ani de închisoare, a fost biciuit vineri de 50 de ori. Biciuirile au fost repartizate pe parcursul a 20 de săptămâni. Pedeapsa a fost suspendată ca urmare a apelurilor făcute de comunitatea internațională, în special de Statele Unite ale Americii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel