Aproximativ 30 de migranţi se află în dificultate pe Marea Mediteraneană (Sea-Watch)

Circa 30 de migranţi aflaţi în dificultate pe o barcă pneumatică au fost reperaţi luni în Marea Mediteraneană, în largul coastei Libiei, a anunţat ONG-ul umanitar german Sea-Watch pe contul său de Twitter, informează AFP.

"Astăzi, la orele 13:20, avionul nostru de căutare Moonbrid a reperat o barcă pneumatică albastră în dificultate, cu circa 30 de persoane la bord", a informat ONG-ul. "Este a doua zi consecutivă în care reperăm ambarcaţiuni în dificultate în largul Libiei şi foarte puţine nave de salvare în măsură să intervină", a deplâns Sea-Watch.

Două nave umanitare se află în prezent în Marea Mediteraneană. Una, Alan Kurdi a unui ONG german, cu circa 10 migranţi la bord, aşteaptă nu departe de Malta o soluţie europeană pentru debarcarea acestor persoane, în timp ce alta, Ocean Viking, nava închiriată de SOS Mediterana şi Medici fără Frontiere, a salvat duminică în jur de 50 de migranţi, dintre care 12 minori şi o femeie însărcinată, în apele internaţionale din largul Libiei.

Prezentându-şi luni programul de guvernare în faţa parlamentului, premierul italian Giuseppe Conte a insistat asupra necesităţii unei mai mari solidarităţi în cadrul UE pentru soluţionarea problemei fluxurilor de migranţi, problemă pe care Roma intenţionează să o soluţioneze de acum încolo "în mod structural şi nu de urgenţă". Conte a propus instituirea de "coridoare umanitare europene" care să permită primirea de o manieră organizată a refugiaţilor care au acest drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel