Aproape un sfert dintre unităţile şcolare din judeţul Galați nu au autorizaţie de funcţionare

Un număr de 99 de unităţi de învăţământ, reprezentând aproape un sfert din totalul de 421 existente în judeţul Galaţi, nu au autorizaţii de funcţionare, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de Prefectura Galaţi.

Potrivit sursei citate, prefectul Dorin Otrocol a convocat, într-o şedinţă de lucru, toţi primarii şi directorii acelor unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi care nu îndeplinesc condiţiile pentru avizarea sanitară sau pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. La şedinţă au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratului Şcolar şi ai Direcţiei de Sănătate Publică. În prezent, în judeţul Galaţi, nu au autorizaţie sanitară de funcţionare 99 de unităţi de învăţământ, din care 18 în mediul urban şi 81 în mediul rural. Alte 11 unităţi sunt parţial autorizate, dintre care opt în mediul urban şi trei în mediul rural.

De asemenea, 29 de unităţi de învăţământ nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Printre motivele neautorizării se numără amplasarea grădiniţelor la parter de bloc, cubaj şi iluminat natural insuficient, dotări sanitare insuficiente, lipsa apei potabile, lipsa apei curente, locaţii improprii sau degradate. 'Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a cerut tuturor primarilor să remedieze cât mai urgent neconformităţile astfel încât elevii să înceapă anul şcolar în cele mai bune condiţii posibile, iar edilii s-au angajat să depună toate eforturile în acest sens', se arată în informare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel