Apple, război în justiţie cu Comisia Europeană. Gigantul american contestă taxele de 13 miliarde de dolari

Gigantul american Apple va deschide astăzi, 17 septembrie, o acţiune în justiţie împotriva Comisiei Europene, cu scopul de a contesta taxele retroactive în valoare de 13 miliarde de dolari stabilite în Irlanda, într-un caz de referinţă în campania UE de a combate eludarea taxelor de către companiile multinaţionale, transmite Reuters.

În august 2016, Comisia a decis că în în perioada 1991-2007, Irlanda a luat decizii care au redus în mod artificial obligaţiile fiscale ale Apple pentru o perioadă de peste două decenii, ceea ce a reprezentat ajutoare de stat ilegale.

Ce argumente are Apple

Comisarul pentru concurenţă Margrethe Vestager s-a referit la o taxă de 0,005% plătită de principala filială a Apple din irlanda în 2014, ca exemplu de impozit neobişnuit de mic plătit de companie.

Apple ar urma să argumenteze că nu a făcut nmic greşit, deoarece a respectat legislaţia irlandeză şi americană. Compania s-a folosit de argumente similare într-o postare pe blog, după o decizie UE referitoare la taxe de acum doi ani.

Nu doar Apple contestă decizia Comisiei Europene, ci şi statul irlandez, care consideră că CE îşi depăşeşte atribuţiile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel