COD ROSU  Apele continuă să provoace pagube. Avertismul hidrologilor pentru râuri din Bistriţa şi Mureş

Hidrologii au instituit miercuri seara un Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş, avertizarea fiind valabilă de la ora 22:30, până joi dimineaţa, la ora 8:00. 

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de Pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Şieu - bazin superior amonte S.H. Domneşti, Budac, Lut (afluent al Mureşului) - bazin superior, judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Ardan, Şieu - bazinul superior amonte confluenţă cu râul Ardan, Lut - bazinul superior aferent judeţului Bistriţa-Năsăud.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel