Apel către Juncker din PSD: Dezamăgire totală

Președintele Comisiei Europene: Jean-Claude Juncker
Președintele Comisiei Europene: Jean-Claude Juncker

Eurodeputatul Răzvan Popa cere preşedintelui Comisiei Europene consecvenţă în susţinerea aderării României la Spaţiul Schengen. 

Eurodeputatul social-democrat Răzvan Popa se arată dezamăgit de poziţia transmisă de preşedintele Comisiei Europene, la Forumul Tinerilor Parlamentari din Europa, referitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen. În ciuda faptului că în discursul din septembrie despre Starea Uniunii Europene preşedintele CE a afirmat răspicat că România trebuie să intre în Spaţiul Schengen, acum acesta a sugerat că alte state sunt mai bine pregătite.

”O astfel de poziţie arată inconsecvenţă în viziunea despre proiectul european, nu doar în cea despre România. Este ştiut şi recunoscut chiar de preşedintele Juncker faptul că ţara noastră îndeplineşte toate criteriile de aderare la Spaţiul Schengen. De aceea, este regretabil şi inexplicabil faptul că acum preşedintele Comisiei Europene transmite un alt semnal, unul greşit despre aderarea României la Spaţiul Schengen. România este una dintre cele mai pro-europene ţări şi una dintre ţările membre care susţine consolidarea Uniunii Europene şi a procesului de integrare în această familie. Vreau să cred că preşedintele CE poate trece peste apartenenţa la o anumită familie politică europeană şi va reveni la poziţia corectă faţă de ţara noastră, poziţie reiterată de altfel în mai multe rânduri de Comisia Europeană” a spus eurodeputatul Răzvan Popa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel