Apa. Alertă la nivel mondial. Deneș: Milioane de oameni, strămutați

Apa cu viermi
Apa cu viermi

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, trage un semnal de alarmă și spune că apa ar putea fi o problemă la nivel mondial. 

”Revin la datele Organizației Națiunilor Unite prezentate pe site-ul dedicat Zilei Mondiale a Apei de anul acesta: până în 2030, peste 700 de milioane de oameni din întreaga lume ar putea fi strămutați din cauza lipsei acute a apei, deci perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare. De asemenea, calitatea apei este în continuă degradare din cauza poluării, a industrializării, a microplasticelor”, precizează ministrul. 

Dosarele „apa potabilă”

”Anul acesta, două dintre prioritățile României, care deține președinția Consiliului Uniunii Europene, sunt Dosarele „apa potabilă” și „reutilizarea apei uzate”. În ceea ce  privește managementul apelor, Ministerul Apelor și Pădurilor s-a angajat să  facă tot posibilul pentru avansarea negocierilor pe aceste două dosare legislative”, precizează ministrul Ioan Deneș.

Anul acesta Ministerul Apelor și Pădurilor a primit un buget cu aproximativ 150% mai mare comparativ cu cel de anul trecut, ceea ce va permite susținerea investițiilor foarte importante în domeniul apelor.

În zilele de 21 și 22 mai 2019, România va organiza la București o Conferință ministerială în domeniul apelor, la Palatul Parlamentului.

Vezi și: 

Referendum 2019. Mugur Ciuvică: De ce este o mare GREŞEALĂ

Caz unic cu o casă din Bucureşti. Pericol IMENS pentru sănătate. Ce face un bărbat este de-a dreptul șocant

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel