Anunţuri false pe internet, arestări

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea informează că o persoană a fost reţinută, iar alte opt sunt cercetate în stare de libertate în urma percheziţiilor efectuate joi, în Vâlcea şi Olt, într-un dosar de infracţiuni informatice şi economice.

În acest dosar sunt identificate 50 de persoane vătămate, înşelate prin anunţuri false pe internet. Prejudiciul a fost estimat la 35.000 de euro.

Potrivit sursei citate, poliţişti de combaterea criminalităţii organizate din Piteşti şi Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat joi 10 percheziţii domiciliare, în judeţele Vâlcea şi Olt, fiind vizate persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, fals informatic şi spălarea banilor.

"Din cercetări a reieşit că aceştia ar fi postat pe internet anunţuri false, privind vânzarea de bunuri, fără ca acestea să există în realitate. Persoanele vătămate, fiind interesate de achiziţionarea bunurilor, virau banii într-un cont creat de membrii grupării, însă produsele nu ajungeau niciodată la destinaţie", se arată în comunicatul preluat de Agerpres.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe laptopuri, telefoane, tablete, echipamente tehnice, înscrisuri şi suma de 1.150 euro. Au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, cei bănuiţi în dosar fiind conduşi la audieri la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea. La acţiunile desfăşurate joi au participat şi jandarmi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel