ANUNŢ. Probele exudat ale elevilor de la Colegiul "Gheorghe Lazăr", negative

Toate probele exudat luate de la copiii din Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", unde săptămâna trecută o elevă diagnosticată cu meningită meningococică fulminantă a murit, au rezultat negativ, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, citată de Agerpres. 

Nu sunt gata, însă, rezultatele tuturor probelor, potrivit reprezentanţilor ministerului. Asta pentru că sâmbătă şi duminică, la Institutul Matei Balş s-au mai prezentat 18 copii pentru recoltarea exudatului, iar rezultatul acestor analize va fi disponibil în cursul zilei de 23 aprilie. 

Cursurile au fost suspendate vineri la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Capitală pentru dezinfecţie, după ce o elevă a liceului a murit. Eleva a fost diagnosticată cu meningită meningococică fulminantă. Conform unei precizări a Ministerului Sănătăţii, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie al DSP s-au deplasat joi dimineaţă la liceu şi au început o anchetă.

"În această dimineaţă, DSP Bucureşti a primit o informare cu privire la un caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul 'Gheorghe Lazăr'. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecţia în tot liceul", a anunţat sursa citată, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel