Anulare referendum familie: Se cere REPETAREA votului

Referendum - foto simbol
Referendum - foto simbol

Mii de oameni au semnat o petiție prin care cer anulazarea rezultatelor referendumului pentru redefinirea familiei și repetarea sau validarea sa.

VEZI ȘI: ANULARE REFERENDUM familie. Bolcaș: O prostie! Mi-e frică să nu fie, de fapt, o diversiune

”Solicitam ANULAREA rezultatelor referendumului din 6 și 7 octombrie 2018 și REPETAREA lui sau VALIDAREA LUI întrucât campania agresivă si ilegala de boicot și de dezinformare cu privire la intrebarea de pe buletinul de vot a adus la neintrunirea cvorumului necesar validarii acestuia. Acest fapt este confirmat si de dnu Senator Titus Corlatean intrun interviu acordat recent.

Legea 3/2000, după care s-a desfășurat Referendumul din 2018, spune foarte clar, la Articolul 5, alin (2):

„Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente." Textul este foarte clar: dacă participarea este sub 30% Referendumul NU ESTE VALABIL, adică trebuie repetat.

Dacă NU veți cere repetarea acestui referendum vă rog să luați act de numărul destul de mare al voturilor DA (91,61%) și să VALIDAȚI ACEST REFERENDUM. În data de 30 Septembrie 2018 în Macedonia a avut loc un referendum care la fel ca în cazul celui din România nu a atins cvorumul necesar validării, dar conform recomandărilor de la Uniunea Europeană se va ține cont de rezultatul majorității celor ce au fost prezenți la vot!

În speranța că veți da curs solicitării mele vă rog mulțumesc anticipat atât în nume personal precum și în numele celor 3.778.716 milioane de Români prezenți la acest scrutin!”, se arată în textul unei petiții.

Cum s-a votat

Numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendumul de revizuire a Constituţiei, organizat în 6 şi 7 octombrie, a fost de 18.279.011.

S-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste.

Voturi valabil exprimate la răspunsul 'DA' au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul 'NU' - 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule - 76.111, respectiv 1,97%.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel