ANUL NOU CHINEZESC. Anul Câinelui, schimbări radicale

Festivalul Primăverii marchează intrarea în noul an şi este cea mai importantă sărbătoare tradiţională a chinezilor.

Conform horoscopului chinezesc, după practicul şi spiritualul cocoș, urmează câinele, bun și săritor, gata oricând să ajute. Anul Cîinelui de Pământ începe pe 16 februarie 2018 şi se va încheia pe 4 februarie 2019.

Anul Câinelui de Pământ va fi anul schimbărilor radicale

Fiecare an chinezesc stă sub semnul unuia din cele 12 animale care apar în zodiacul chinezesc.

Câinele este a unsprezecea zodie (al 11-lea animal) din ciclul zodiacului chinezesc, un un prieten de nădejde prin excelență, loial și devotat, blând și înțelegător.

Filozofia de viață a Câinelui este materialistă și se bazează pe un deosebit simț etic. Are un fler ieșit din comun, este combativ și cinic din fire. După el, pesimistul nu este decât un optimist bine informat. Câinele nu-și imaginează că poate schimba lumea, informează TVR. Pentru a se feri de dezamăgiri, își alege cu grijă prietenii, după ce i-a verificat cu atenție. În cercul lui închis, în care domnește afecțiunea, Câinele este în sfârșit el însuși: un tovarăș excentric și haios.

Elementul anului va fi Pământul, care reprezintă munca, echilibrul, unicitatea, precizia, seriozitatea, bogăția.

Numerele norocoase sunt 1, 4, 5, 9, 10, 14, 19, 28, 30, 41, 45, 54.

Culoarea Câinelui de Pământ este maro.

[citeste si]

Calendarul chinezesc

Calendarul chinezesc cea mai veche înregistrare cronologică din istorie, datând din 2637 î.Hr., când împăratul Huang Ti a introdus primul ciclu din zodiacul chinezesc. Este un calendar astronomic anual care se bazează în primul rând pe ciclurile lunii şi apoi pe cele solare, spre deosebire de cel occidental bazat pe doar pe ciclurile soarelui. Începutul fiecărui an chinezesc poate avea loc într-un interval mai larg, între sfârşitul lui ianuarie şi jumătatea lui februarie şi este folosit pentru stabilirea sărbătorilor tradiţionale din China şi Taiwan, mai precizează sursa citată.

Calendarul utilizat acum începe din anul 1654, are reguli stricte şi se bazează pe datele astronomice exacte ale poziţiei lunii şi soarelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel