Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Anul 2019, ploi torenţiale şi inundaţii. Florinela Georgescu, ANM: Efecte imediate. Nu poţi decât să-ţi aperi viaţa

Inundatii
Inundatii

Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM a confirmat, într-un interviu acordat DC News, că anul 2019 este mai ploios decât alţi ani.

"2019 este un an mai ploios, cel puţin în lunile mai şi iunie. În mai a plouat aproape dublu faţă de media climatologică, ceea ce e foarte mult. Iar luna iunie care nici nu are nevoie să aibă o abatere foarte mare faţă de normă pentru că ea de felul ei e cea mai ploioasă din calendar. Dar nu numai că e cea mai ploioasă lună din calendar, dar vine după acel mai în care a plouat enorm. Iar atunci un sol îmbibat, râuri deja crescute, reacţionează la fiecare episod de ploaie.

În plus, au fost foarte multe momente în care instabilitatea atmosferică s-a manifestat sever pe arii restrânse: în zona unei localităţi a plouat într-o oră cât trebuia să plouă într-o lună. Sigur că acest gen de ploaie torenţială are imediat efecte hidrologice; sunt aceste inundaţii rapide pe care le avertizează hidrologii. Sunt inundaţii în care nu poţi decât să te retragi din calea apelor, să-ţi aperi viaţa", a explicat Florinela Georgescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel