Antonie Popescu, avocatul preotului Corogeanu, propus membru în CSM

antonie popescu
antonie popescu

 Avocatul Antonie Popescu, din  Baroul Bucureşti, a fost propus reprezentant al societăţii civile ActiveWatch-Agenţia de Monitorizare a Presei în Consiliul Superior al Magistraturii în locul Georgianei Iorgulescu, care a demisionat  în luna august.

ActiveWatch-Agenţia de Monitorizare a Presei, organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public, a depus la Biroul Permanent al Senatului României candidatura avocatului Antonie Popescu pentru poziţia de reprezentant al societăţii civile în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

"Candidatura lui Antonie Popescu a fost decisă în urma unui proces de consultare a peste 20 de organizaţii neguvernamentale recunoscute pentru activitatea lor în domeniul drepturilor omului, bunei guvernări, toate preocupate de reforma justiţiei în România. În majoritatea lor, organizaţiilor consultate susţin propunerea ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei ca Antonie Popescu să candideze ca reprezentant al societăţii civile în CSM.

Poziţia de membru reprezentant al societăţii civile în CSM este momentan vacantă (ca urmare a demisiei Georgianei Iorgulescu, directorul Centrului pentru Resurse Juridice-n.r.) şi va fi ocupată în urma audierilor organizate în Senatul României după data de 10 noiembrie, dată până la care organizaţiile profesionale ale juriştilor, consiliile profesionale ale facultăţilor de drept acreditate, asociațiile şi fundaţiile care au ca obiectiv apărarea drepturilor omului pot propune candidaţi Biroului Permanent al Senatului.

 Avocatul Popescu i-a reprezentat pe preotul Daniel Corogeanu şi pe cele patru măicuţe de la Mănăstirea Tanacu, condamnaţi pentru uciderea unei tinere pe care ar fi vrut s-o exorcizeze.

De asemenea, Popescu mai este cunoscut ca fiind avocatul Asociaţiei 21 Decembrie. El l-a reprezentat şi pe Ovidiu Ohanesian în procesul în care instanţa i-a dat dreptate în sensul că statul român răspunde pentru imposibilitatea punerii în executare împotriva lui Omar Hayssam a hotărârii penale, prin care acesta a fost obligat să îi plătească două milioane de euro, cu titlu de despăgubiri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel