Antonescu: Candidez la Președinție, dacă țineți morțiș

Senatorul PNL Crin Antonescu susține că se reînscrie în cursa pentru Cotroceni dacă numai printr-o astfel de decizie poate demonstra că retragerea sa din poziția de prezidențiabil nu a venit ca urmare a unui șantaj la care a fost supus.

"Dacă decizii politice cum ar fi ieșirea de la guvernare sau anunțul meu că nu mai candidez la Președinție lasă liber un asemenea spațiu pentru cele mai ordinare calomnii, dacă el nu poate fi explicat altfel în țara asta decât printr-un posibil șantaj, atunci vă spun limpede, USL-ul la loc nu-l fac, dar la Președinție, dacă țineți morțiș, doar pentru a vă convinge că nu sunt șantajat de nimeni nu mă faceți, că o fac", a spus Crin Antonescu, luni seară, la Antena 3.

Fostul președinte al PNL a precizat că nimic nu l-ar împiedica să intre din nou în cursa pentru Cotroceni, cu excepția propriei voințe.

Vice PNL: Partidul nu-i cere lui Antonescu să candideze

Antonescu a făcut aceste declarații în contextul unei discuții despre acuzațiile senatorului PSD Liviu Pop, care a vorbit despre o întâlnire secretă Antonescu - Băsescu, în cadrul căreia șeful statului l-ar fi șantajat pe liberal cu informații incriminatoare din dosarul Uioreanu.

La data de 31 mai, președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu va mai candida la Președinția României. Liberalul a precizat că ia această decizie pentru a favoriza alegerea unui candidat care să fie mai ușor acceptat de toate forțele politice de dreapta și chiar de presa de dreapta.

Ulterior, Antonescu a explicat că în PNL existau mai multe curente de opinie cu privire la cine ar trebui să fie prezidențiabilul partidului, astfel că el a preferat să se retragă pentru grăbi procesul alegerii unui candidat și pentru a apăra imaginea formațiunii.

Antonescu arată cum jocurile pe axa Iohannis - Orban - Atanasiu au condus la retragerea sa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel