Anticorpii, în locul chimioterapiei pentru cancerul pulmonar cu metastaze

Keytruda, un medicament novator pentru cancerul pulmonar cu metastaze va fi aprobat de Comisia Europeană pentru folosirea în locul chimioterapiei, în cursul primului trimestru al anului. Firma care a descoperit terapia va colabora cu guvernele din statele membre pentru a face tratamentul accesibil pacienților.

Compania MSD a anunțat că va fi aprobată folosirea pembrolizumab-ului în tratamentul cancerului pulmonar non-microcelular  metastatic, după ce medicamentul a primit o opinie pozitivă de la experți. Produsul, numit Keytruda, devine prima linie de tratament la pacienţii ale căror tumori prezintă niveluri crescute ale expresiei PD-L1 şi care nu prezintă  mutații tumorale pozitive EGFR sau ALK. 

 

Colaborare cu guvernele pentru accesul la noua terapie

“Cancerul pulmonar reprezintă principala cauză de deces în Europa, astfel încât anunţul de astăzi reprezintă un pas înainte pentru mulţi pacienţi din Europa. Dacă va fi aprobat, pacienţii cu diagnostic de cancer pulmonar non-microcelular  metastatic ar putea primi  Keytruda în locul chimioterapiei, ca tratament de primă linie", a declarat Dr. Roger Dansey, prim-vicepreședinte și coordonatorul ariei terapeutice de dezvoltare a oncologiei în stadii avansate, din cadrul MSD Research Laboratories.

"Suntem determinaţi să colaborăm cu guvernele şi alţi factori de decizie implicaţi pentru a ne  asigura ca medicamentul Keytruda să fie disponibil pacienților din Europa, cât mai repede posibil."

Opinia pozitivă a CHMP va fi revizuită de către Comisia Europeană, o decizie finală fiind aşteptată în primul trimestru al anului 2017. Datele care susțin opinia pozitivă a Agenției s-au bazat pe rezultatele obţinute în studiul clinic Keynote – 024, care a demonstrat  rezultate superioare în ceea ce priveşte  supraveţuirea generală şi supravieţuirea fără progresie a bolii cu Keytruda (pembrolizumab), comparativ cu chimioterapia pe bază de săruri de platină. Studiul a înrolat pacienți care nu au primit tratament anterior cu chimioterapie sistemică pentru boala lor metastatică, şi ale căror tumori prezentau un nivel ridicat al expresiei  PD-L1 şi fără mutații tumorale pozitive EGFR sau ALK.

 

Keytruda crește capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu cancerul

Cancerul pulmonar, care se formează în ţesuturile plămânilor, este cauza principală a mortalităţii prin cancer la nivel mondial. În fiecare an, mai mulţi oameni mor de cancer de pulmonar decât suma deceselor cauzate de cancer de colon, de sân şi de prostată. Cele două tipuri principale de cancer pulmonar sunt cel cu celule mici şi cel non-microcelular (fără celule mici). Cancerul pulmonar non-microcelular este cel mai întâlnit tip de cancer, fiind responsabil pentru 85% dintre cazuri. Keytruda este un anticorp monoclonal umanizat care funcționează prin creșterea capacității sistemului imunitar al organismului de a detecta și de a lupta împotriva celulelor tumorale. Keytruda se leagă de receptorul 1 (PD-1) cu rol în controlul morții celulare programate.

 MSD este în prezent un lider mondial în industria sănătăţii care operează în peste 140 de ţări pentru a furniza solutii inovatoare de servicii medicale   prin medicamentele pe bază de prescripţie medicală, vaccinuri, terapii biologice şi produse pentru uz uman şi pentru sănătatea animalelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel