Antena 3 - Gâdea: Stănescu, chemat de DNA la ÎCCJ - UPDATE

Rodica Mitu / 21 ian 2018 / 21:06

Vicepremierul Paul Stănescu ar urma să fie chemat de DNA la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a i se redeschide un dosar penal, informează Antena 3.

Așadar, conform sursei citate, Paul Stănescu ar fi chemat, joi, de Direcția Națională Anticorupție la ÎCCJ într-un dosar care a fost închis în urmă cu opt ani.

"Este cutremur. Vine această informație ca un trăsnet", a declarat jurnalistul Mihai Gâdea, care a prezentat informația, duminică seară, la Sinteza zilei.

Potrivit sursei citate, dosarul, vechi de opt ani, a fost închis de către procurorii DNA.

[citeste si]

Amintim că Stănescu, recent, a declarat că nu își dorește funcția de premier al României. Întrebat dacă îi va cere partidul să fie premier, a spus că este vorba despre o decizie personală. "Deci, e o decizie personală", precizase acesta. De asemenea, a fost întrebat dacă va rămâne ministru în următorul Guvern. În acest context, Paul Stănescu a răspuns că se mai gândește.

UPDATE:

Conform site-ului ÎCCJ, dosarul a fost înregistrat pe 17 ianuarie 2018, iar alături de Stănescu, intimaţi în dosar mai sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache. Potrivit Antena 3, redeschiderea urmăririi penale ar fi cerută de DNA pentru un dosar vechi de opt ani cu privire la finanţarea unei echipe de fotbal.

(w670)