ANSVSA, cerere la CE. Probleme la exportul de carne de porc

Carne
Carne

ANSVSA a trinsmis o cerere la Comisia Europeană cu privire la exportul cărnii de porc.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) urmăreşte menţinerea fluxului comercial cu porci şi produse din carne de porc din România pe piaţa comunitară, în acest sens iniţiind demersuri la Comisia Europeană pentru flexibilizarea criteriilor de stabilire a zonelor de restricţie impuse de evoluţia pestei porcine africane.

Citește și: Creditele românilor, mai scumpe decât în UE. Vasilescu spune cauza

În marja întâlnirii şefilor serviciilor veterinare (Chief Veterinary Officers - CVO) din Uniunea Europeană (UE), care s-a desfăşurat la Bruxelles în perioada 29 - 30 ianuarie, preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, împreună cu o delegaţie de specialişti din autoritate, a purtat discuţii cu oficiali ai Comisiei Europene privind modificarea Anexei Deciziei 709/2014.

"ANSVSA are drept scop menţinerea fluxului comercial cu porci şi produse din carne de porc din România pe piaţa comunitară, prin flexibilizarea criteriilor de stabilire a zonelor de restricţie impuse de evoluţia pestei porcine africane (PPA). Solicitarea de modificare a Deciziei vizează, în principal, adaptarea acestor criterii în funcţie de specificul naţional al creşterii porcului şi de distribuţia geografică a speciei. Reprezentanţii Comisiei Europene au luat act de propunerea autorităţii şi au apreciat că, în cursul lunii februarie, vor veni la Bucureşti pentru a discuta cu specialiştii români modalităţi concrete de modificarea a Deciziei", se spune în comunicat.

Citește și: Titus Corlățean, mesaj de forță în PSD: Nu mi-e teamă. E prima oară când vorbesc public

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel