ANSVSA a închis o pizzerie pe litoral

ANSVSA
ANSVSA

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor (ANSVSA) a dat amenzi de 50.000 de lei şi a închis temporar o pizzerie, în urma neregulilor descoperite la unităţile de prelucrare şi comercializare a produselor alimentare controlate de instituţie în ultimele două zile.

"În perioada 04.07.2017 - 06.07.2017, în cadrul 'Comandamentului Sezon Estival 2017', medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 141 de unităţi localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia", se precizează într-un comunicat.

Controalele s-au desfăşurat în 66 restaurante, 3 pizzerii, 12 unităţi tip fast-food, 4 braserii, 4 unităţi tip bufet, 4 baruri, 2 cantine din tabere şcolare, 1 pensiune, 34 magazine alimentare, 3 cofetării/patiserii, 3 laboratoare cofetărie patiserie, 2 rulote, 3 unităţi comercializare produse congelate.

În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.600 lei.

De asemenea, a fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip pizzerie. O sesizare primită la call-centerul ANSVSA a fost transmisă spre verificare inspectorilor aflaţi pe litoral. Pentru deficienţele constatate, unitatea respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 lei, mai arată reprezentanţii autorităţii.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel