ANRMAP-UCVAP, unificare. Eugen Teodorovici, anunțul ministrului Fondurilor Europene

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anunţat, miercuri, la DC News Live, că în perioada imediat următoare, vom vedea o modificare instituțională importantă - unificarea ANRMAP (Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice) cu UCVAP (Unitatea pentru Coordonarea și Verificarea Achizițiilor Publice).

Întrebat de ce consideră necesară unificarea UCVAP și ANRMAP, ministrul Eugen Teodorovici spune: "Este o chestiune care trebuie schimbată. Din păcate, oamenii gândesc schimbările prin prisma interesului lor personal. Dacă două structuri se unesc, oamenii se interesează ce se întâmplă cu ei, nu dacă acea soluție este bună pentru administrație și pentru țară. Din păcate, este o problemă care trebuie schimbată chiar și cu forța dacă este nevoie. Țin mult la această idee. Eu am fost inițiatorul ideiii de a aduce UCVAP pe piața din România. De ce? Pentru că în 2006, delegația Comisiei Europene dispărea din România și pentru a fi sigur că lucrurile sunt în continuare bune în sistem, era nevoie de o structură care să înlocuiască entitatea europeană respectivă. Din păcate una a fost dorința, alta a fost putința. A ieșit altceva. Nu mai contează.

Astăzi existența UCVAP și ANRMAP, în mod separat nu se mai justifică. Ele trebuie unite și voi vorbi până când acest lucru se va și întâmpla. Foarte curând, unificarea UCVAP și ANRMAP va avea loc. Este o idee la care și Victor Ponta ține foarte mult. De ce? Astăzi ANRMAP și UCVAP sunt blamate. Toată lumea blamează cele două instituții. ANRMAP a cauzat României pagube de aproape un miliard de euro. Acest lucru nu trebuie uitat. ANRMAP, prin conducerea sa, a cauzat României pagube însemnate. Vorbesc de doamna Trăilă. Legea răspunderii ministeriale trebuie aplicată. Pe lângă stoparea a 98% din finanțarea europeană pentru România, corecții financiare spre un miliard de euro, mai sunt și alte lucruri".

Eugen Teodorovici a apreciat că rolul structurii ANRMAP s-a diluat și este posibil să nu își mai justifice prezența.

ANRMAP-UCVAP, în subordinea Secretariatului General al Guvernului

Întrebat, la DC News Live, în subordonarea cui va fi noua entitate ANRMAP-UCVAP, Eugen Teodorovici a zis: "Astăzi, UCVAP este în subordinea Secretariatului General al Guvernului. Tot așa trebuie să fie pentru că este o zonă orizontală care trebuie să acopere întreaga parte a administrației. De asemenea, controlul ANRMAP nu are ce să mai caute la această instituție. Controlul trebuie derulat de Curtea de Conturi".

Ce vor face angajații ANRMAP

"Așadar, ANRMAP și UCVAP se unesc și creează o nouă entitate ale cărei norme de aplicare vor fi agreate cu cei de la Comisia Europeană. În primul semestru al acestui an, cele două instituții se vor uni. De ce spun asta? Pentru că în luna iulie, noi punem pe masa Guvernului primul pachet de acte normative care vor transpune directivele europene pe achiziții. Vor fi patru documente distincte. Nu va mai fi un singur act normativ cum este astăzi", a mai spus ministrul Teodorovici la DC News Live.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel