Urmărește emisiunea live


ANRE, amenzi uriașe pentru operatorii din sectorul energiei electrice şi al gazelor naturale

Curent electric
Curent electric

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aplicat mai multe amenzi, după controale care au vizat cu prioritate marii operatori din sectorul energiei electrice şi al gazelor naturale, potrivit unor documente ale reglementatorului furnizate presei.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aplicat amenzi de peste 3,5 milioane de lei în prima jumătate a anului. La marii operatori din domeniul energiei electrice s-au efectuat 137 de acţiuni de control, în urma cărora s-au încheiat 100 de procese verbale de constatare şi sancţionare, aplicându-se 165 de amenzi contravenţionale în valoare de 1,869 milioane de lei.

Cea mai mare sumă, respectiv 1,739 milioane de lei, au reprezentat sancţiuni aplicate operatorilor de distribuţie, iar 130.000 de lei aplicate furnizorilor. Producătorii de energie şi operatorul de transport nu au primit nicio amendă. În ceea ce priveşte sectorul gazelor naturale, ANRE a efectuat 106 inspecţii de control, a încheiat 70 de procese verbale de constatare şi funcţionare şi a aplicat 58 de amenzi în valoare de 1,675 milioane de lei.

Operatorii de distribuţie au fost sancţionaţi cu 825.000 de lei, producătorii - cu 700.000 de lei, furnizorii - cu 130.000 de lei, operatorul de transport (Transgaz) - 20.000 de lei.

Controalele reprezentanţilor ANRE au vizat racordarea la reţelele de distribuţie, activităţile de mentenanţă, respectarea programului de investiţii, aspecte privind informarea clienţilor, îndeplinirea indicatorilor de performanţă, respectarea condiţiilor de valabilitate a licenţelor, obligaţia de a tranzacţiona gaze pe pieţele centralizate, obligaţia de a deţine certificate verzi, certificarea conformităţii centralelor electrice fotovoltaice şi/sau eoliene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel