ANM, VREMEA, PROGNOZA METEO. Cod galben de ploi și polei. Județele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi seara, o atenţionare nowcasting Cod galben de ploi şi polei pentru trei judeţe, valabilă în următoarea oră.

Potrivit sursei citate, în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, până la ora 22:00, în cele patru judeţe se vor semnala local precipitaţii predominant sub formă de ploaie, care favorizează depunerea de polei. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, notează ANM.

De asemenea, ANM a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de precipitaţii mixte, polei şi intensificări ale vântului, valabilă până miercuri seara, în 23 de judeţe din Banat, Transilvania şi Oltenia, în timp ce o informare de vremea rea va fi în vigoare la nivelul întregii ţări. 

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 16 ianuarie, ora 17:00 - 17 ianuarie, ora 20:00, ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marţi (16 ianuarie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpaţii Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie), mai ales în zona Carpaţilor Meridionali. 

Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 70 - 80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. În sudul Banatului, apoi şi în cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel