ANM, prognoza meteo. Vremea rea pune stăpânire pe mai multe regiuni. Ninsori și vânt puternic

Meteorologii anunță vremea rea în următoarele zile.

”Un sistem frontal va aborda teritoriul țării noastre și va determina apariția precipitațiilor, în partea de sud și sud este teritoriului. Precipitațiile vor fi la început sub formă de ploaie, dar pe parcursul zile de mâine, mai ales sub formă de ninsoare în sudul Olteniei, în sudul și estul Munteniei, în mare parte din Dobrogea și sudul Moldovei. În același timp, precipitațiile vor fi însoțite, pe intervale scurte, de intensificări ale vântului, intensificări cu rafale de 50-55 de km/h. În zona litoralului ne așteptăm ca rafalele de vânt să fie mai puternice de atât, în jurul a 60-65 de km/h, însă vor fi asociate cu precipitații mixte. Trebuie subliniat faptul că se va depune strat consistent de zăpadă pe arii restrânse din sudul și estul Munteniei, dar și în partea de sud și centru a Dobrogei.

Mare atenție

Mare atenție la Autostrada Soarelui, acolo unde va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări. În același timp, vorbim și de o scădere a valorilor termice, de o advecție rece, ce a determina temperaturi mai scăzute în mod deosebit în partea de sud a teritoriului, unde ieri am avut 10-12 grade. Astăzi ne așteptăm ca în zonele în care nu a apărut ceața, să se ridice valorile termice către 7-9 grade. Mâine nu vom avea mai mult de 3-4 grade.

Vremea în București

În zona Capitalei, ne așteptăm să avem precipitații în special sub formă de ninsoare. Acestea vor fi în general slabe cantitativ, este posibil să se depună și ceva strat de zăpadă, nu semnificativ, de altfel. Vorbim deocamdată de o masă preexistentă de aer destul de cald, iar precipitațiile vin pe fondul acesta de aer, vor fi un fel de zăpadă mai apoasă, mai umedă.”, a afirmat Alina Șerban la Antena 3.

VEZI ȘI ANM, INFORMARE METEO DE ULTIMĂ ORĂ

Polei

Meteorologul a menționat faptul că pe suprafețe foarte mici va fi prezent polei. 

”Mai degrabă pe Valea Prahovei, acolo unde precipitațiile vor fi foarte slabe, iar temperaturile vor fi mai scăzute. Unde avem precipitații sub formă de ninsoare este activ sistemul depresionar, mai exact pe sudul teritoriului și pe sud est, zona de sud a Munteniei, zona de est a Munteniei, mare parte din Dobrogea, sudul Moldovei, temperaturile nu vor fi foarte scăzute, vorbim de ninsoare și de vânt.”, a mai spus meteorologul.

[citeste si]

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel