ANM, prognoza meteo, vremea. Nou val de ninsori și ploi

Urmează un început de săptămână cu temperaturi în scădere, pentru ca de miercuri temperaturile să crească uşor în majoritatea regiunilor. Precipitațiile vor fi în extindere dinspre sud-vest și, spre seară și noaptea, vor cuprinde toată țara, potrivit prognozei meteo pentru perioada 5 - 18 februarie 2018.

MUNTENIA

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului, iar cele mai ridicate maxime diurne se vor înregistra în jurul datei de 8 februarie când vor fi 10 grade, iar minimele nocturne vor fi de 2 grade. La finalul acestei săptămâni, valorile de temperatură diurnă se vor situa în jurul normelor, iar cele nocturne ușor mai ridicate față de norme. Pe parcursul celei de a doua saptămâni, temperaturile minime nu vor avea variații semnificative si se vor situa în jurul normelor perioadei, respectiv intre -4 si -2 grade. Temperaturile maxime se vor menține relativ constante, in jurul a 2 grade, cu o ușoară tendință de creștere spre sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în jurul datei de 7 februarie, precum si in intervalele 9 – 11 și 13 – 14 februarie, iar pe 10 februarie cantitățile de apă vor fi mai însemnate. 

TRANSILVANIA


În primele două zile se vor înregistra valori termice medii diurne de aproximativ 2 grade, și nocturne de –8...-5 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Pe 7 și 8 februarie vremea se va încălzi și regimul temperaturilor maxime va fi caracterizat de o medie de 6...7 grade, in timp ce în cursul nopților se vor înregistra temperaturi de -2...-1 grad. Apoi va avea loc un proces de răcire treptată, ce va conduce la o vreme relativ rece în intervalul 11 – 14 februarie, cu medii ale maximelor diurne de 1...2 grade și ale minimelor nocturne de aproximativ -8 grade. După această dată și până la sfârșitul intervalului de prognoză, regimul termic nocturn se va menține constant, iar cel diurn va marca o creștere ușoară abia spre 18 februarie, când se va atinge o medie regională de 4 grade.
Probabilitatea pentru precipitații în general slabe cantitativ va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni și doar în jurul datei de 10 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai importante cantitativ.

MOLDOVA


Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice diurne se vor situa, în medie, între 2 și 5 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul și sfârșitul săptămânii. Cele mai ridicate valori se vor înregistra la mijlocul primei săptămâni, respectiv în intervalul 7 – 9 februarie, când vremea va fi caldă pentru această perioadă. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variații termice diurne semnificative, iar media regională a temperaturilor maxime se va situa între 0 și 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză, urmând a se situa – în medie – între -6 și -2 grade, cu excepția datei de 8 februarie, când valorile nocturne mediate la scara întregii regiuni nu vor coborî sub 0...2 grade.
Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și mai importante cantitativ va fi ridicată în intervalul 7 - 12 februarie, dar acestea se pot semnala și în celelalte zile ale intervalului de prognoză.

OLTENIA


În zilele 8 și 9 februarie vremea va fi mai caldă decât ar fi normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 grade, pornind de la 6 grade la începutul intervalului de prognoză, apoi temperaturile vor scădea treptat până în jurul valorii de 3 grade în data de 14 februarie. În primele trei zile, precum și în a doua jumătate a intervalului, temperaturile
nocturne se vor situa intre -4 și -2 grade, iar in intervalul 8 – 11 februarie media regională va fi de 0...2 grade.
Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, începând cu data de 7 februarie și doar în jurul datei de 10 februarie, acestea vor fi mai importante cantitativ.

DOBROGEA


La începutul intervalului vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperatura aerului va crește de la o medie diurnă de 4 grade și nocturnă de 0 grade, spre 10 grade ziua și 5 grade noaptea în jurul datei de 8 februarie, când va deveni caldă pentru această perioadă a anului.
În a doua jumătate a primei săptămâni de prognoză, va avea loc un proces de răcire treptată, iar spre weekend vremea va redeveni rece, cu temperaturi diurne de aproximativ 3 grade și nocturne de 2 grade. În cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic nu va avea variații semnificative și se va caracteriza prin medii ale temperaturilor maxime de 3...4 grade și ale celor minime de aproximativ -2 grade, apropiate de normele perioadei.
Se pot semnala precipitații aproape zilnic, după data de 7 februarie, dar probabilitatea ca acestea să fie mai importante cantitativ va fi ridicată în jurul datelor de 7 și 10 februarie.

MARAMUREŞ


După două zile cu temperaturi maxime de 2 grade și minime de -7...-5 grade, ce vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic pentru prima decadă a lunii februarie, vremea se va încălzi semnificativ și se vor înregistra 6...7 grade ziua și aproximativ 0 grade noaptea, pe 7 - 8 februarie. Apoi regimul termic va marca o scădere, apropiindu-se
din nou de cel normal și va fi caracterizat prin maxime diurne de 1...2 grade și minime nocturne de -6...-4 grade, în intervalul 11 – 14 februarie. Ulterior, în intervalul 15 - 18 februarie, temperaturile maxime vor avea o ușoară tendință de creștere, spre 4 grade în ultima zi a prognozei, în timp ce temperaturile minime se vor menține în jurul a -6 grade, în medie.
Temporar se vor semnala precipitații pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare ca acestea să se înregistreze pe spații extinse și să fie mai însemnate cantitativ în perioada 1 – 4 februarie și, posibil, între 6 și 9 februarie.

BANAT


În primele zile ale prognozei, vremea va fi normală din punct de vedere termic pentru această perioadă a anului, apoi se va încălzi ușor. Astfel, media temperaturilor maxime va crește de la 6 grade în prima zi, până la aproximativ 9 grade pe 7 februarie. Ulterior, valorile termice diurne vor scădea, spre 3 grade pe 11 februarie, când vremea va fi relativ rece pentru
debutul celei de a doua decade a lunii februarie. Cea de a doua săptămână va fi caracterizată de fluctuații mult mai reduse ale mediei maximelor termice, care se va situa în jurul a 4 grade, cu o ușoară tendință de creștere, spre 6 grade, la finalul intervalului de prognoză.
Temperaturile medii minime vor fi predominant negative, situându-se, în general, între -4 și 0 grade și doar în jurul datei de 8 februarie se va înregistra o medie de aproximativ 2 grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată începând cu data de 7 februarie, iar în jurul datei de 10 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse și se pot înregistra cantități mai însemnate.

CRIŞANA


Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic normal pentru această perioadă a anului, însă ulterior se va resimți o încălzire ce va determina creșterea temperaturilor maxime de la 4 grade, în medie, în prima zi, până la aproximativ 9 grade data de 7 februarie. În perioada 8 – 11 februarie valorile termice diurne vor marca o scădere, spre o medie regională de 2 grade, pentru ca apoi să crească din nou, ușor și treptat, până în jurul a 6 grade la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -4 și -2 grade pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză și doar pe 8 – 9 februarie valorile medii vor fi ușor pozitive, de 0....2 grade.
Precipitațiile vor fi posibile aproape în fiecare zi a perioadei de prognoză, dar probabilitatea ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse și în cantități mai însemnate va fi ridicată pe 7 și 8 februarie, dar mai ales pe 10 și 11 februarie.

LA MUNTE


Pe întreg intervalul de prognoză, valorile de temperatură vor fi negative, atât ziua, cât și noaptea. În zilele de 5 și 6 februarie și în intervalul 12 - 17 februarie, nopțile vor fi geroase, iar media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de -10 grade. Cea mai ridicată temperatură medie nocturnă, de aproximativ -4 grade, se va consemna pe data de 8 februarie. Regimul termic diurn va fi caracterizat prin valori medii cuprinse, în general, între -4 și 0 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 7 – 10 februarie, când vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului.
Vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare ca acestea să fie importante cantitativ în jurul datei de 10 februarie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel