ANM: Prognoza meteo, vremea în weekend

Meteorologii anunţă temperaturi caniculare în zilele următoare. 

Vineri vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a tării, caniculară după-amiaza local în sud si sud-vest, unde disconfortul termic va fi în accentuare, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe spatii restrânse pragul de 80 de unităti; temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 si 36 de grade.

În prima parte a zilei, cerul va fi variabil, mai mult senin în sud si sud-est. Începând cu orele amiezei, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Maramures, Transilvania, Crisana, Banat si Moldova, precum si în zonele de deal si de munte din restul teritoriului, iar în cursul noptii, local si în Dobrogea si Muntenia. Vor fi averse torentiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua si aspect de vijelie si grindină.

Cantitătile de apă vor depăşi local 20 l/mp si pe arii restrânse, îndeosebi în Maramures, Transilvania si la munte, 40...50 l/mp. În restul tării astfel de fenomene se vor semnala pe spatii mici, mai ales seara si la începutul noptii.

În București vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică în jurul a 34 de grade si disconfort termic în accentuare. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata, dar cu unele înnorări seara si noaptea când vor fi conditii de averse si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări de scurtă durată.

Sâmbătă vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor tării, pe arii restrânse caniculară după-amiaza în regiunile sud-vestice si sudice, unde si disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea si izolat, în zona montană, în a doua parte a zilei vor fi ploi de scurtă durată si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 si 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul si sudul Olteniei.

În București vremea se va mentine călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat; temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea.

Duminică vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a tării, caniculară după-amiaza îndeosebi în regiunile vestice şi de sud-vest. Cerul va fi variabil la senin pe parcursul zilei, însă treptat, în special după orele serii, temporar înnorările se vor accentua mai ales în vestul şi nord-vestul ţării şi local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului posibil si cu aspect de vijelie. Cu totul izolat vor fi posibile cantităţi de apă însemnate şi căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 si 36 de grade.

În București, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza când şi disconfortul termic va fi accentuat; temperatura maximă urmând a se situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei şi în primele ore ale serii.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel